Details Stop Shot Studio


Hier ze je de aansluit mogelijkheden van de Stop Shot Studio.

Zoals je kan zien kan je diverse apparaten aansluiten bijvoorbeeld flitsers, camera's, laptop en meerdere kleppen.

Hier boven is te zien welke mogelijkheden dat je hebt om instellingen te maken.

In dit voorbeeld ben ik uitgegaan van druppels ( Water Drops ). In dit tabblad kan je de aantal kleppen aangeven welke gebruikt gaan worden, in dit geval worden er 3 kleppen gebruikt. Ook wordt hier aangegeven dat er 3 flitsers gebruikt worden ( Flashes ). In dit voorbeeld is ook de camera aangesloten op de studio. De flits vertraging kan ingegeven worden ( Flash Delay ). Dit is de vertraging welke optreed tussen het afdrukken en de daadwerkelijke flits moment. Dit verschilt per camera en flitser en kan gevonden worden in de handleiding van de te gebruiken camera en flitser. Ook moet de sluiter vertraging ( Shutter Lag ) ingegeven worden, dit is de vertraging wat optreed tussen het opklappen van de spiegel en de bediening van de sluiter. Ook dit is camera afhankelijk. 

Nu gaan we de druppels zelf instellen. Hier kan je per klep ( Valve ) de druppels afzonderlijk instellen van grote en afstand van de vallende druppels. In dit voorbeeld is te zien dat de 1e klep geopend wordt voor 16.oo milliseconde wat de druppel grote aangeeft, hoe langer de klep open is hoe groter de druppel. De duur totdat de volgende druppel valt is 100.00 milliseconde waarna de klep weer geopend wordt voor 12.00 milliseconde en de 2e druppel valt.

In dit voorbeeld is te zien dat alle drie de kleppen een druppel laat vallen tegelijk met de 1e klep. Hier kan je uit opmaken dat er 3 druppels op elkaar vallen waarna er een 4e druppel hier weer op zal vallen. 

Hieronder zie je een voorbeeld van een drie druppel botsing.

Laatst bijgewerkt: 01 April 2018